... Ortopeda twierdzi, że przez 6 tygodni nie będę mogła jej nadwyrężać, jedynie na basen mogę wrócić wcześniej. W takim wypadku pozostaje mi chyba na razie tylko dieta, ... Możesz robić trening "góry" tj. plecy, bicki, barki... ;-D Co do koktajli. Jeśli chodzi o owoce, to na redukcji trzeba moim zdaniem na nie uważać, a do takiego koktajlu [...]
... Ortopeda twierdzi, że przez 6 tygodni nie będę mogła jej nadwyrężać, jedynie na basen mogę wrócić wcześniej. W takim wypadku pozostaje mi chyba na razie tylko dieta, ... Możesz robić trening "góry" tj. plecy, bicki, barki... ;-D Co do koktajli. Jeśli chodzi o owoce, to na redukcji trzeba moim zdaniem na nie uważać, a do takiego koktajlu [...]
Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
Po obliczeniach wyszło mi że mam jeść 3200 kcal. Przecież to jest dużo w ch*j. Gdzie ja mam to wszystko zmieścić i jakim cudem od takiej ilości kalorii mam schudnąć. Jedyne co udało mi się sklecić w fitatu to coś takiego: 1. Posiłek: płatki owsiane 110g 399kcal Jabłko 180 g 83 kcal 2. Posiłek: ryż brązowy 100g 356kcal [...]
5x w ciągu dnia pobudzana insulina jak jemy tłuszcz czy białko - również ją pobudzamy, nie tylko węglowodany 2-3 posiłki na dzień, pierwszy na maxa sycący by bez głodu i w ogóle żadnego problemu wytrzymać przez xxx godzin, prościej bym to widział 1. kilka jajek kilka plastrów boczku wszystko na gęsim smalcu czy tam maśle klarowanym garść orzechów [...]
Każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że białko jest bardzo istotny składnikiem odżywczym w sytuacji, gdy celem naszym jest kształtowanie sylwetki. Nawet osoby zupełnie niedoświadczone, pierwsze, o czym myślą w związku z budowaniem mięśni, to białko. Bez wątpienia jest ono niezmiernie istotne. Jednak nie należy również zapominać o tłuszczach [...]
Siema! Zacznę od ankiety. 1. 28 lat 2. 86 kg 3. 180 cm 4. przysiad: 105 na raz wyciskanie: 85 na raz martwy: 110 na raz 5. biceps: 37,5 klatka: 108 udo: 61 łydka: 42 biodra: 101 pas: 95 6. 2 lata 7. 3 dni w tygodniu: nogi + braki, plecy + triceps, klata + biceps. Jak czas pozwolił w 4 dniu cardio. 8. od stycznia br.do kwietnia - przerwa. 9. dieta [...]
A teraz cos dla laikow kuchni- wszystko co chcialbys wiedziec o gotowaniu : Sznycle, brizole, kotlety Z punktu widzenia dietetyki, mięso jest źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, w którego skład wchodzą wszystkie aminokwasy niezbędne dla organizmu człowieka. Skład mineralny mięsa jest urozmaicony; znajdują się w nim: potas, sód, żelazo, [...]
Nie wiem czy już było, nie chce mi się przeglądać prawie 40 podstron Duszony kurczak (na 2 obiady): 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cebula 2-3 liście laurowe pieprz niemielony mąka (do obtoczenia kuraka) sól i pieprz do przyprawienia Wykonanie: Filety myjemy i wycinamy kości + tłuszcz. Kroimy na kawałki (w zależności od upodobań - mogą być 2 [...]
Białko jest jednym z trzech składników odżywczych, którego nie może zabraknąć w naszej diecie. Bez względu na to, jaki jest nasz cel lub jaką dyscyplinę sportu trenujemy. Cały nasz organizm zbudowany jest z białka. Np.: - mięśnie, - hormony, - enzymy, - czynniki wzrostu. Dlatego też jego ilość w diecie ma istotne znaczenie w celu kształtowania [...]
Ja robię przykładowo: - płatki owsiane 30g - banan - mleko 260ml lub kefir - białko WPC 30g - wiórki kokosowe 15g - masło orzechowe 50g Proporcje sypiesz sobie takie jak chcesz. Możesz dodać też owoce. Ja dodawałem mrożone owoce leśne. Wszystko miksujesz i posiłek z głowy.
Białko jest podstawowym składnikiem odżywczym naszej diety, który decyduje o tym, czy i jak jesteśmy w stanie budować mięśnie lub redukować tkankę tłuszczową. Odgrywa ono istotną rolę również w regeneracji naszych mięśni, włosów, paznokci, czy tkanki łącznej. Nasz organizm w większości składa się właśnie z białka. Dlatego też tak ważne jest, aby [...]
Białko jest istotne dla każdego z nas. Bez względu na to, czy trenujemy oraz jaki jest nasz cel. Jest ono niezbędne dla życia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. W sytuacji, gdy zależy nam na budowaniu mięśni lub redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększona jego ilość ma szczególne znaczenie. Dlatego też warto zwrócić uwagę na to, ile go [...]
Nie od dziś wiadomo, że podstawowym budulcem naszych mięśni jest białko. To właśnie z niego zbudowane są mięśnie i potrzebują go w ilości około 2 g/kg masy ciała, aby w optymalnym stopniu kształtować sylwetkę. Białkiem określa się biologiczne polikondensaty, które są zbudowane z reszt aminokwasów połączonych ze sobą wiązaniami peptydowymi. [...]
Białko jest podstawowym budulcem dla naszych mięśni, z tego też względu odgrywa istotną rolę w ich rozwoju, ochronie, regeneracji, czy ogólnym kształtowaniu. Z tego też względu tak bardzo ważne jest ile, dostarczymy białka wraz z dietą, z jakich źródeł, oraz kiedy. Zalecenia określają, że warto bazować w diecie na najlepszych źródłach białka pod [...]
Osoby początkujące widząc poczynania bardziej zaawansowanych osób, widzą, że pierwsze co należy zmienić w swojej diecie, to zwiększona ilość białka. To właśnie białko jest podstawowym budulcem naszych mięśni. Dlatego też, jeżeli chcemy je budować, warto zwiększyć ilość do zalecanych 2 g/kg masy ciała. Z kolei, gdy celem jest redukcja tkanki [...]
Białko w naszych dieta odgrywa niezmiernie istotną rolę. Jedną z nich jest budowanie i odpowiednia regeneracja mięśni. To właśnie białko jest ich podstawowym budulcem. Z tego też względu tak bardzo istotne jest to ile i jakie źródła białka dostarczamy wraz z dietą. Wśród najbardziej wartościowych wyróżnić można: - mięsa (wieprzowina, wołowina, [...]
Białko jest podstawą budowania naszych mięśni i nie bez powodu. Stanowi ono ich budulec i znaczną część. Z tego te względu tak bardzo ważne jest to, aby dostarczyć odpowiednią ilość białka w diecie. Zalecenia mówią o 2 g/kg masy ciała, a dostarczyć je warto z następujących źródeł: - mięsa (drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna), - ryby [...]
Niestety nie kojarzę takiego produktu na Polskim rynku. Możesz jednak spróbować skomponować własny gainer. Preparaty tego typu nie występują bez dodatków cukrów, ani słodzików. Naturalne białko jest dość popularnym produktem na rynku. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html Jeśli nie przepadasz za bardzo słodkimi [...]